Normes d'úsA Gallecs, és especialment obligatori portar els gossos lligats i prohibit la circulació amb vehicles (excepte autoritzats i ús agrícola). Respectant les normes d'ús en assegurem de preservar els valors naturals de l'espai protegit de Gallecs.

domingo, 2 de octubre de 2011

DIA MUNDIAL DELS OCELLS

 Ahir, per celebrar el dia mundial dels ocells vàrem organitzar una sortideta d'unes 4 hores en la qual també va colaborar SEO/BirdLife (Societat Espanyola d'Ornitologia), i van assistiri membres des Vallès Natura i de la PDG.


El bon dia va lluïr durant la sortida. Solament començar, un juvenil de cucut s'alimentava a escassos metres del grup, capturant invertebrats en un camp d'alfals. Poc més tard un grup d'ocells forestals (mallerengues, pit-roig i cargolet) saltirejaven entre els arbres al torrent de les garses. Pujant cap a la carena de Bandolers perdius roges, xoriguers comuns, aligots comuns, ballesters, centenars i centenars d'orenetes vulgars i cuablanca, cueretes grogues, còlits grisos, bitxacs rogencs, etc., fins un total de 43 espècies diferents. No ha estat un bon dia per l'observació de rapinyaires migrants, tot i així un esparver vulgar ha creuat en sentit sud per la carena. També s'han observat 2 àguiles calçades diferents caçant al terme de Mollet del Vallès, malauradament això ja ha sigut quan la gent que assistia a la sortida havia marxat. Una de les coses enriquidores de la sortida ha estat la trobada de diverses persones amb gossos que s'aturaven a saludar a en Toni, de Vallès Natura. En bona part de les ocasions es tractava de gossos rescatats i que ara estan en condicions inmillorables, amb amos responsables que cuiden d'ells com cal. Aquesta és la recompensa de la feina ben feta que es duu a terme des de Vallès Natura, enhorabona! 

A partir d'ara DRAG intentarà fer 1 sortida per mes amb continguts diversos (botànica, ocells, amfibis-rèptils, invertebrats, etc.) per divulgar els valors naturals de Gallecs. Amb els companys de Vallès Natura tenim pensat fer una visita guiada conjunta, es donaran detalls properament. Us hi esperem!

                                           Cucut Cuculus Canorus observat durant la sortida

Carpa informativa del DRAG instal·lada a la Carena de Bandolers


Fotografies cedides per en José Miguel Baena

No hay comentarios:

Publicar un comentario